Qida obyektlərinə dair ümumi gigiyena tələbləri məlum olub.

Heftelik.az-ın məlumatına görə, bu, “Qida obyektlərinə dair gigiyena tələbləri”ndə əksini tapıb.

Qida obyektləri təhlükəsizlik tədbirlərindən sonra da, məhsulun yararlılıq və təhlükəsizliyini şübhə altına ala biləcək aşağıda göstərilmiş ərazilərdən kənar yerlərdə yerləşdirilməlidir:

– qida məhsullarının çirklənməsi üçün təhlükə kəsb edən çirkli ətraf mühitə malik ərazilər, yüksək sənaye aktivliyinə malik ərazilər;

– təhlükəsizlik tədbirləri görülməmiş sel sularına məruz qalmış ərazilər;

– parazitlərlə yoluxmaya məruz qalmış ərazilər;

– bərk və ya maye tullantıların kənarlaşdırılması mümkün olmayan ərazilər.

Qida obyektləri sanitariya-gigiyenik cəhətdən qənaətbəxş, təmiz və texniki işlək vəziyyətdə saxlanılmalıdır.