Ev üsulu ilə hazırlanmış qaymaqlı dondurma — evdə asanlıqla bişirə biləcəyiniz ləzzətli və sərinləşdirici desertdir. Cəmi 3 inqrediyentlə hazırlanır və bundan sonra artıq mağazadan dondurma almaq istəməyəcəksiniz.

Heftelik.az Lent.az-a istinadən resepti təqdim edir.

Lazım olacaq:

500 ml 33% yağlı qaymaq

200 ml qatılaşdırılmış süd

10 q vanilli şəkər

Hazırlanma qaydası:

Qaymağı bir qaba tökün və üzərinə vanilli şəkəri əlavə edin. Mikserlə əvvəlcə yavaş sürətdə təxminən 2-3 dəqiqə çalın, sonra isə orta sürətdə daha uzun — təxminən 5-7 dəqiqə çalın.

Qaymaq qalınlaşmalıdır. Düzgün qatılıq əldə edildikdə, nazik axınla qatılaşdırılmış südü əlavə edin.

Qarışımı çalın, sonra isə yaxşıca qarışdırın ki, kütlə vahid olsun.

Qarışığı bir qaba töküb 5-6 saatlıq dondurucuya qoyun.

Bundan sonra dondurmanız hazırdır! Xüsusi qaşıqla top şəklində formalaşdırın, süfrəyə verin və ləzzətini çıxarın.